James Pettit: Principala problemă în dezvoltarea de mai departe a Moldovei este corupţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principala problemă şi principalul impediment în dezvoltarea de mai departe a Republicii Moldova este corupţia. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, James Pettit, în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Corupţia este peste tot, nu doar în Guvern. Este în mediul de afaceri, la toate nivelurile”, a afirmat diplomatul. Potrivit lui, este greu de schimbat mentalitatea populaţiei, de aceea trebuie modificată structura instituţiilor în sine şi trebuie create metode care împiedică corupţia. James Pettit consideră că corupţia a fost moştenită de la Uniunea Sovietică.

În cadrul aceleaşi emisiuni, ambasadorul SUA a menţionat că în ultimul an a văzut puţine reforme în Republica Moldova şi Guvernul a inventat diverse proiecte de legi care nu coincid în totalitate standardelor europene, cerinţelor Fondului Monetar Internaţional şi Acordului de Asociere cu UE. În schimb, a văzut foarte multe succese la nivel de reforme în sectorul economic. Există un potenţial enorm pentru dezvoltarea de mai departe a turismului.

În acest sens, James Pettit a menţionat că anul curent Statele Unite ale Americii vor acorda aproximativ 30 de milioane de dolari pentru diferite direcţii de dezvoltare a Republicii Moldova. „Scopul principal al susţinerii financiare este creşterea economică”, a afirmat diplomatul. Potrivit lui, creşterea economică soluţionează multe alte probleme cu care se confruntă un stat. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite