Iurie Leancă s-a întâlnit cu noul ambasador american la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă, a avut astăzi o întrevedere cu James Pettit, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, transmite IPN.

Şeful executivului de la Chişinău şi-a exprimat interesul pentru o colaborare fructuoasă şi a pledat pentru sporirea investiţiilor americane în economia moldovenească. Iurie Leancă a menţionat evoluţia ascendentă a relaţiilor moldo-americane şi s-a arătat încrezător că Dialogul strategic Republica Moldova - SUA, lansat în luna martie 2014 la Washington, va servi în continuare drept o platformă multidimensională de intensificare a colaborării şi va permite avansarea cooperării bilaterale la un nivel calitativ nou, prin crearea unui mecanism permanent de consultări între cele două state.

La rândul său, ambasadorul James D. Pettit a subliniat importanţa dezvoltării relaţiilor bilaterale şi a reiterat angajamentul ferm al ţării sale pentru sprijinirea reformelor şi transformărilor democratice în Republica Moldova. Părţile s-au pronunţat pentru continuarea proiectelor comune şi lansarea unor noi parteneriate de colaborare în diverse domenii.

În ultimii 22 de ani, Republica Moldova a primit din partea Statelor Unite ale Americii asistenţă de aproximativ 1,2 miliarde dolari. În Republica Moldova activează 382 de întreprinderi cu capital american, iar Statele Unite ale Americii deţin locul şase în topul investitorilor străini.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite