Iurie Reniţă: Socialiştii au folosit bani din offshore pentru finanţarea campaniei prezidenţiale din 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiştilor a folosit bani din offshore pentru finanţarea campaniei electorale pentru prezidenţiale în 2016. Banii au fost „spălaţi” de mai multe persoane fizice şi juridice care au legătură, direct sau indirect, cu PSRM. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către deputatul fracţiunii ACUM, Platforma DA, Iurie Reniţă, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Iurie Reniţă susţine că are în posesie un document elaborat de Centrul Naţional Anticorupţie care reflectă investigaţiile Serviciului de prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA. Potrivit documentului, începând cu anul 2016, mai multe persoane fizice şi entităţi juridice din Republica Moldova au participat activ la o schemă de spălare a banilor în proporţii deosebit de mari cu provenienţă necunoscută prin intermediul unor companii offshore înregistrate în Bahamas. Banii ulterior au fost utilizaţi pentru finanţarea campaniei electorale a PSRM.

Tranzacţiile au fost făcute de către Societatea Exclusiv Media SRL, unde fondator este deputatul socialist Corneliu Furculiţă. Potrivit lui Iurie Reniţă, dosarul pe acest caz a fost clasat în acea perioadă pentru că „factorii politici au decis atunci că mai bine la preşedinţie să fie susţinut Igor Dodon”. Deputatul a cerut printr-o scrisoare Procuraturii Generale să fie verificate minuţios faptele şi să întreprindă măsurile ce se impun pentru asigurarea securităţii statului şi efectuarea justiţiei. Scrisoarea mai este semnată de deputaţii: Octavian Ţîcu şi Lilian Carp.

Nici PSRM, nici Preşedinţia nu a comentat acuzaţiile aduse în conferinţa de presă de către deputatul Iurie Reniţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite