Iurie Leancă, în vizită oficială în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Iurie Leancă alături de oficialii din capitala franceză FOTO mfa.gov
Ministrul Iurie Leancă alături de oficialii din capitala franceză FOTO mfa.gov

Ministrul de Externe, Iurie Leancă, se află într-o vizită de lucru în Franţa. Oficialul a avut mai multe întrevederi cu oficialii din ţara gazdă, dar şi cu liderii asociaţiilor comunităţii de moldoveni din Paris.

Iurie Leancă s-a întâlnit cu Frederic Reiss, deputat, Preşedintele Grupului de prietenie Franţa - Republica Moldova din Adunarea Naţională, şi cu Philippe Ortiz, Consilierul diplomatic al Preşedintelui Republicii Franceze. Oficialul moldovean a avut o întrevedere şi cu Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Manuel Valls, la care a participat şi Ministrul de Interne din Moldova, Dorin Recean.

Manuel Valls a menţionat că instituţia pe care o conduce este gata să conlucreze cu Ministerul de Interne din Republica Moldova, iar în curând va fi semnat un acord interministerial de cooperare în domeniul securităţii interne. Ministrul francez a acceptat invitaţia lui Dorin Recean de a vizita ţara noastră. Vizita va avea loc în luna iunie.

Astăzi, Iurie Leancă se va întâlni cu omologul său francez, ministrul Laurent Fabius, şi Ambasadorul pentru Parteneriatul Estic şi Marea Neagră, Serge Smessow.

Tot pe parcursul zilei de astăzi, ministrul moldovean va ţine o prelegere publică la Institutul de Studii Politice din Paris.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite