Iurie Leancă, noul vicepreşedinte al Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Grupului Popular European Iurie Leancă a fost numit vineri, 2 iunie, în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului. Candidatura lui Leancă a fost propusă de către speakerul Andrian Candu, care anterior menţiona că funcţia respectivă trebuie să fie ocupată de opoziţie.

Leancă a fost susţinut cu voturile a 52 de deputaţi din PDM şi Grupul Popular European.

De menţionat că procedura de vot a avut loc în lipsa deputaţilor PCRM, PSRM, PLDM şi PL care a părăsit şedinţa nemulţumiţi că urma să fie votat proiectul de lege ce ar legifera formarea grupurilor parlamentare şi ar oferi Grupului Popular European, condus de Iurie Leancă şi Valeriu Ghişeţchi, aceleaşi drepturi ca unei fracţiuni.

Grupul în cauză fiind format din deputaţi neafiliaţi, plecaţi din PLDM.

Andrian Candu i-a urat lui Leancă succes şi realizări frumoase.

De asemenea, subliniem că anterior, Candu afirma că funcţia de vicespeaker trebuie să aparţină opoziţiei. 

„Consider că un vicepreşedinte al Parlamentului trebuie să fie din opoziţie şi preferabil să fie doamnă. Asta este viziunea mea şi în acest context discut şi cu colegii din Parlament”, a menţionat speakerul vineri, 12 mai, după şedinţa Legislativului.

Amintim că funcţia de vicespeaker a rămas vacantă după ce Liliana Palihovici, deputat PLDM, a anunţat vineri, 28 aprilie, la finalul şedinţei Legislativului, că îşi depune mandatul de deputat, fiind dezamăgită de politica moldovenească.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite