Iurie Leancă încă are şanse să ajungă eurodeputat, în opinia lui Anatol Ţăranu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Leanca Facebook

Analistul politic Anatol Ţăranu consideră că Iurie Leancă, fost premier al Republicii Moldova şi candidat la funcţia de eurodeputat pe listele „Pro România”, încă are şanse să ajungă în noul Parlament European, deşi din partea formaţiunii au acces doar primii doi candidaţi de pe listă, Victor Ponta şi Corina Creţu.

Anatol Ţăranu spune că primii politicieni de pe lista formaţiunii ar putea să nu meargă în Parlamentul European, pentru că vor rămâne la Bucureşti să se pregătească pentru viitoarele alegeri parlamentare din România. 

Astfel, nu este exclus că Iurie Leancă, aflat pe numărul patru pe lista Pro România, ar putea accede în funcţia de eurodeputat.

În altă ordine de idei, analistul politic a menţionat că după alegerile parlamentare care au avut la începutul anului în Republica Moldova, adversarii românismului jubilau pentru că nicio forţă care susţine ideea proromânească nu a acces în Parlamentul de la Chişinău. 

Potrivit lui, la europarlamentare a participat un număr impunător de votanţi având în vedere că au fost deschise doar 36 de secţii de votare pe teritoriul Republicii Moldova. 

„Dar cea mai importantă este calitatea alegătorului care a venit să voteze la europarlamentare. Este absolut evident că majoritatea covârşitoare din cei care au votat la europarlamentare este unionistă”, a mai spus Anatol Ţăranu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite