Iurie Leancă îi răspunde lui Dmitri Rogozin: „Să nu se ocupe de măsurarea temperaturii: e îngheţată situaţia acolo sau dacă ar putea să se dezgheţe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce ieri,vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat că asocierea Republicii Moldova la UE ar putea „dezgheţa“ conflictul transnistrean, prim-ministrul Iurie Leancă a venit cu o replică.

„Cred că domnul Rogozin ar trebui să se preocupe de crearea premiselor pentru reglementarea conflictului în conformitate cu poziţia oficială a Federaţiei Ruse şi cu mandatul dumnealui din partea preşedintelui şi să nu se ocupe de măsurarea temperaturii: e îngheţată situaţia acolo sau ar putea să se dezgheţe“, i-a sugerat premierul Leancă vicepremierului rus.

„Pe noi ne preocupă să găsim soluţii pentru problemele curente, dar şi pentru cea mai mare – statutul. Contăm şi în continuare pe o poziţie constructivă a Federaţiei Ruse vizavi de această problemă“, a mai spus şeful Executivului.

Iurie Leancă a avut o replică şi pentru liderul comuniştilor Vladimir Voronin, care s-a arătat nemulţumit de faptul că textul Acordului de Asociere este ţinut în secret, iar Moldova nu are cu ce să se integreze în Uniunea Europeană.

„Am impresia că domnul Voronin niciodată nu a fost la putere şi nu cunoaşte exact care sunt regulile. După opt ani de guvernare, evaluarea situaţiei economice, pe care o face, se referă mai mult la 2009 şi este o autoevaluare a impotenţei guvernării comuniste. Din 2009 până în 2013, economia Republicii Moldova, pe un fundal deloc stabil şi avantajos, regional şi continental, a avut o creştere cumulativă de peste 20%. În acest an, în primele 6 luni, a fost o creştere de 4,9% şi ne aşteptăm la o creştere şi mai importantă, până la finele acestui an. Nu este nimic altceva decât o declaraţie lipsită de raţiune“, a spus Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite