Iurie Leancă: Orice discuţii sau alianţe cu PSRM va însemna stagnare şi menţinerea noastră în zona gri a tranziţiei

Iurie Leancă: Orice discuţii sau alianţe cu PSRM va însemna stagnare şi menţinerea noastră în zona gri a tranziţiei

FOTO gov.md

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, consideră că „orice discuţii sau alianţe cu PSRM şi, implicit, cu Moscova va însemna stagnare şi menţinerea noastră în zona gri a tranziţiei”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În plus, Iurie Leancă a declarat, într-o postare pe Facebook, că forţele politice care se declară proeuropene trebuie să ignore vizita vicepremierului rus, Dmitrii Kozak, preconizată pentru săptămâna viitoare, la Chişinău.

„Miza este ţara”, a adăugat Leancă, care a mai subliniat că „tot ce facem din 2009 e să ancorăm cât mai tare Moldova pe un drum ireversibil european şi occidental, fiindcă doar aşa putem construi un stat cu instituţii funcţionale şi o economie dezvoltată”.

Amintim că Partidul Democrat din Moldova a anunţat vineri, 31 mai, după şedinţa Biroului Politic al formaţiunii, că invită Partidul Socialiştilor la discuţii cu privire la formarea unei alianţe de guvernare. Potrivit democraţilor, decizia respectivă vine în contextul refuzului Blocului ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, de a se aşeza la masa de negocieri cu PDM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările