Iurie Chirinciuc neagă că a fost reţinut: „Am mers la poliţie pentru a clarifica situaţia”

Iurie Chirinciuc neagă că a fost reţinut: „Am mers la poliţie pentru a clarifica situaţia”

FOTO IPN

Ex-ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc s-a întors în Republica Moldova, după ce mai multă vreme s-a eschivat de organele de drept moldoveneşti. Acesta a negat că a fost reţinut în seara de marţi, 7 ianuarie, la Vama Leuşeni, precum au scris mai multe instituţii de presă, subliniind că „este o manipulare şi o minciună cogonată”.

„Am mers la poliţie pentru a clarifica situaţia. CSJ a casat integral decizia Curţii de Apel Chişinău, dar din păcate aşa lucrează instituţiile statului în RM şi informaţia nu a ajuns încă la Poliţia de Frontieră”, a explicat Iurie Chirinciuc într-o postare pe Facebook.

Amintim că Iurie Chirinciuc a fost condamnat de Curtea de Apel Chişinău, pe 15 mai 2019, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu. Decizia Curţii de Apel Chişinău însă a fost casată de magistraţii Curţii Supreme de Justiţie, care au menţinut în vigoare hotărârea primei instanţe, prin care Chirinciuc a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: