Iulian Groza, despre constatările lui Bogdan Ţîrdea cu privire la ONG-uri: Sunt eronate, manipulative şi tendenţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Groza FOTO ipre.md

Deputatul Partidului Socialiştilor Bogdan Ţîrdea, care a lansat o carte miercuri, 21 octombrie, despre finanţarea organizaţiilor nonguvernamentale, deşi pretinde că foloseşte informaţii publice, a avut multe interpretări. Concluziile anunţate de deputat sunt eronate, manipulative şi tendenţioase.

Declaraţia aparţine directorului executiv al Institutului pentru Politici şi Reforme Europene, Iulian Groza, şi vin ca reacţie la declaraţiile parlamentarului, transmite IPN.

„Calific această ieşire a domnului autor ca o acţiune concertată în context electoral, menită să decredibilizeze imaginea actorilor neguvernamentali şi a partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova care monitorizează şi contribuie la procesele democratice şi bunei guvernări în Republica Moldova. Condamn aceste şi alte atacuri din ultima perioada asupra societăţii civile, a think-tank-urilor şi partenerilor de dezvoltare care activează în Republica Moldova”, menţionează Iulian Groza, citat într-o declaraţie emisă de IPRE.

Potrivit lui, astfel de atacuri sunt caracteristice regimurilor politice nedemocratice, corupte şi autoritare. Ele trebuie oprite imediat de autorităţi naţionale competente. Iulian Groza precizează că cei interesaţi de activitatea şi fondurile administrate de IPRE pot consulta această informaţie pe pagina Institutului.

Potrivit lui Iulian Groza, contribuţiile anuale ale IPRE la bugetul de stat al Republicii Moldova, în perioada anilor 2015-2019 şi plus zece luni ale anului 2020, este de 7 846 918 lei sau în medie aproximativ 1,43 milioane de lei pe an. „Adică, din fondurile obţinute din partea partenerilor de dezvoltare în perioada noastră de activitate, IPRE contribuie la Bugetul Public Naţional în medie pe lună aproximativ 120 de mii de lei sau câte patru mii de lei pe zi”, se mai spune în declaraţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite