Irina Vlah a prezentat raportul de activitate în prezenţa lui Igor Dodon. Nu a lipsit nici ambasadorul Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

La patru ani de activitate în calitate de başcan al UTA Găgăuzia, Irina Vlah, susţine că poate constata cu satisfacţie că, în pofida provocărilor, a obţinut rezultate în toate domeniile de care a fost responsabilă. Marţi, 30 aprilie, başcanul şi-a prezentat raportul de activitate, iar la eveniment a participat preşedintele Igor Dodon şi ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasneţov, transmite IPN.

Irina Vlah a declarat că una dintre cele mai mari aşteptări ale localnicilor a fost crearea locurilor de muncă. În patru ani de mandat, au fost create în jur de două mii de locuri de muncă, datorită atragerii investiţiilor străine considerabile, precum şi prin susţinerea businessului mic şi mijlociu. Şi sectorul agricol a fost o prioritate.

Astăzi, în Găgăuzia, 99% din terenurile agricole sunt prelucrate. Totodată, după o pauză îndelungată, vinificatorii găgăuzi au putut relua exporturile pe piaţa Federaţiei Ruse, menţionează Irina Vlah.

Bugetul UTA Găgăuzia a crescut considerabil la toate capitolele –  spune Irina Vlah – iar ca urmare au fost finanţate zeci de proiecte de infrastructură:  au fost reparate şcoli, instituţii medicale, case de cultură, au fost reabilitate drumuri şi au fost efectuate lucrări de instalare a apeductului şi iluminatului. Potrivit Irinei Vlah, unul dintre obiectivele sale a fost deschiderea a cinci grădiniţe noi şi această promisiune a fost realizată pe deplin. Başcanul a mai spus că cei patru ani nu au fost uşori, însă în această perioadă Găgăuzia s-a schimbat şi aceste lucruri trebuie să continue.

Prezent la eveniment, şeful statului a numit Găgăuzia  „perla de sud a Republicii Moldova” . 

„Îmi doresc să existe cât mai multe de astfel de perle – şi la nord, şi în centru. Însă, avem de făcut foarte multe împreună şi în sfera socială, şi în economie, şi în ceea ce ţine de relaţia cu autorităţile centrale”, a declarat Igor Dodon.

Şeful statului a menţionat că a susţinut-o pe Irina Vlah atunci când a fost deputat, când a fost preşedinte al Partidului Socialiştilor, iar la viitoarele  alegeri din regiune o va susţine în calitate de preşedinte al ţării.

„Aş vrea să-i sfătuiesc pe prietenii şi oponenţii noştri să ne unim eforturile şi să nu ne pierdem nervii, pentru că rezultatele acestor alegeri sunt deja clare – Irina Vlah trebuie va câştiga în aceste alegeri, care încep deja mâine. Şi vă îndemn, dragi prieteni, să-i fim alături, aşa cum am fost, încă patru ani”, a spus Igor Dodon.

Irina Vlah a fost aleasă în funcţia de başcan al Găgăuziei la alegerile din 2015, din primul tur, cu 51,01%  voturi. În acest an, alegerile başcanului urmau să aibă loc pe 19 mai, însă printr-o decizie a Adunării Populare au fost transferate pentru data de 30 iunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite