Irina Vlah, înregistrată în calitate de candidat la funcţia de başcan al Găgăuziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Vlah presedinte.md

Irina Vlah a fost înregistrată vineri, 10 mai, în calitate de candidat independent  la funcţia de başcan al UTA Găgăuzia, de către Comisia electorală centrală de la Comrat, şi poate începe agitaţia electorală.

Vicepreşedinta Comisiei electorale din Găgăuzia, Maria Croitor, a declarat pentru IPN că Irina Vlah a depus actele şi semnăturile necesare, iar ulterior a susţinut şi proba la limba găgăuză. Ca urmare a examinării setului de documente, aceasta a fost înregistrată în calitate de candidat pentru funcţia de başcan. Odată cu înregistrarea în cursa electorală, Irina Vlah îşi depune mandatul de başcan.

Până astăzi, au depus cereri de înregistrare încă trei pretendenţi, pentru care au fost eliberate liste de subscripţie, dar care încă nu au prezentat semnăturile necesare. Este vorba despre Vasilie Aladov, care şi-a înaintat candidatura independent. Mihail Vlah şi actualul deputat în Adunarea Populară, Serghei Cimpoieş, au înaintat setul de acte pentru înregistrarea grupului de iniţiativă.

Recepţionarea setului de acte pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă în susţinerea candidaţilor la funcţia de başcan se va face până pe 25 mai, iar până pe 30 mai pot fi depuse actele de către persoanele care îşi înaintează candidatura independent.

Alegerile başcanului urmau să aibă loc pe 19 mai, însă printr-o decizie a Adunării Populare au fost transferate pentru data de 30 iunie. La alegerile din 2015, Irina Vlah a fost aleasă în funcţia de başcan al Găgăuziei, din primul tur, cu 51,01% voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite