Irina Vlah, despre riscurile campaniei electorale pentru alegerea başcanului Găgăuziei

Irina Vlah, despre riscurile campaniei electorale pentru alegerea başcanului Găgăuziei

FOTO presedinte.md

Başcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, susţine că există mai multe riscuri legate de campania electorală pentru alegerea başcanului din regiune, care s-a început pe 1 mai. Potrivit ei, există riscul, inclusiv, de a nu fi recunoscute şi confirmate rezultatele scrutinului. Despre aceasta a declarat başcanul în platoul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.

„Riscuri pot fi multe. Atunci când ne pregăteam pentru această campanie, nu puteam bănui că se va încerca să fie modificată componenţa Comisiei Electorale Centrale din regiune, nu puteam bănui că va fi modificată legislaţia electorală în campania electorală. Au existat foarte multe situaţii de forţă majoră, neprevăzute”, a declarat Irina Vlah.
 
Potrivit ei, există şi riscul ca cineva să nu fie admis pentru a participa la alegeri. De asemenea, există riscul că ar putea să nu fie confirmat rezultatul alegerilor. „Aceste riscuri există şi pentru noi este foarte important ca această campanie să aibă loc în conformitate cu legislaţia, să fie cinstită, deschisă”, spune başcanul.
 
Irina Vlah spune că deja a pregătit programul electoral pe care îl va face cunoscut alegătorilor din momentul în care va obţine statutul de candidat în scrutin. Başcanul spune că pentru următorul mandat, dacă îl va obţine, principala sarcină pe care şi-o trasează este stoparea migraţiei. Pentru aceasta, va propune un program de acţiuni concrete pentru locuitorii Găgăuziei, spune Irina Vlah.
 
Alte puncte ale programului electoral vor fi continuarea dezvoltării infrastructurii în regiune, investiţii în educaţie şi medicină, dezvoltarea programelor sociale.
 
Campania electorală pentru alegerea başcanului Găgăuziei a început miercuri, 1 mai.  Din această dată, poate fi depus setul de acte pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă pentru susţinerea candidaţilor. Potrivit Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia, pe 1 mai şi-au depus actele primii pretendenţi la fotoliul de başcan, printre care şi actualul başcan, Irina Vlah. De asemenea, a fost înregistrat Vasilie Aladov, care şi-a înaintat candidatura independent. A depus setul de acte pentru înregistrarea grupului de iniţiativă şi Mihail Vlah.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: