Irina Vlah califică acţiunile Chişinăului de a interzice oficililor moldoveni să meargă la Moscova ca un act neprietenos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Pavel Filip şi Andrian Candu au avut joi, 9 martie, o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin, căruia i-a transmis o notă pentru conducerea de la Kremlin şi au cerut oficialilor moldoveni să se abţină de la vizite în Rusia, până serviciile speciale ruse nu vor înceta acţiunile de intimidare a oficialilor moldoveni care trec frontiera, Irina Vlah a calificat gestul Chişinăului ca fiind unul neprietenos.

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, se arată nedumerită de solicitarea premierului şi preşedintelui Parlamentului către oficialii moldoveni, ca aceştia să nu se deplaseze în Rusia, din cauza intimidărilor şi abuzurilor efectuate de unele servicii ruseşti în raport cu demnitarii moldoveni.

„Locuitorii din Găgăuzia văd în Rusia un partener strategic şi doresc consolidarea relaţiilor multilaterale cu poporul multinaţional rus”, se arată în comunicatul de presă al site-ului oficial al regiunii.

   

Potrivit Irinei Vlah, în ultimii doi ani conducerea autonomiei a depus un efort enorm pentru întărirea relaţiilor social-economice şi umanitare cu regiunile din Rusia.

„Datorită consolidării parteneriatului dintre Găgăuzia şi regiunile Rusiei a fost deblocat exportul vinurilor, fructelor şi legumelor din autonomie”, a mai adăugat Başcanul.

   

   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite