Ipoteza CEC: O interferenţă din exterior a cauzat căderea registrului electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de experţi din domeniul tehnologiilor informaţionale examinează motivul nefuncţionării registrului electronic al alegătorilor în ziua votului din 30 noiembrie.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, a precizat că se examinează versiunea unei interferenţe din exterior care a produs o sarcină nefirească pentru întregul sistem, transmite IPN.

Iurie Ciocan a precizat că, la prima oră de la deschiderea secţiilor de votare, registrul a funcţionat eficient, după care au început perturbările. La ora 14.00 sistemul funcţiona la capacitate deplină, fiind active toate serverele acestuia., dar până la urmă acesta nu a făcut faţă solicitărilor. 

După alegeri, mai multe forţe politice au criticat căderea sistemului electronic de înregistrare a alegătorilor în ziua votului. PCRM a solicitat Curţii Constituţionale să declare nule alegerile din 30 noiembrie, motivând, printre alte încălcări, proasta funcţionare a registrului de stat al alegătorului. Operatorii din birourile electorale ale secţiilor de votare au prelucrat informaţia în regim manual şi au înregistrat-o post-factum. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite