Ion Manole şi Mihail Cotorobai au rămas în cursa pentru postul de avocat al poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia specială parlamentară pentru selectarea candidaţilor la cele două posturi de ombusman, unul pentru funcţia de avocat al poporului şi altul pentru cea de avocat al poporului pentru drepturile copilului, a selectat candidaţii care vor fi propuşi în plenul Parlamentului.

După încheierea audierilor publice şi a interviului individual cu fiecare dintre pretendenţii la funcţia de avocat al poporului sau la funcţia de avocat al poporului pentru drepturile copilului şi conform punctajului acumulat de fiecare dintre participanţii, deputaţii au selectat câte doi candidaţi pentru a fi propuşi în plenul Legislativului pentru numire.

Astfel, Mihail Cotorobai şi Ion Manole rămân în cărţi pentru funcţia de avocat al poporului, fiind eliminat Vanu Jereghi. Iar pentru postul de avocat al poporului pentru drepturile copilului au fost selectaţi Maia Bănărescu şi Jana Costachi, fiind eliminată Liuba Ceban.

În conformitate cu articolul 8 al Legii cu privire la Avocatul Poporului (Ombudsman), comisia parlamentară specială va prezenta candidaţii selectaţi plenului Parlamentului pentru numire. Se va numi în funcţiile de ombudsman şi de ombudsman pentru drepturile copilului candidatul care va obţine votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite