Ion Manole: Alegătorii din Transnistria nu pot vota conştient pentru scrutinele electorale organizate de Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO europalibera.org
FOTO europalibera.org

Preşedintele Promo-LEX, Ion Manole, a declarat că majoritatea locuitorilor din Transnistria care participă la scrutinele organizate pe teritoriul controlat de autorităţile Republicii Moldova nu votează conştient din motiv că nu sunt informaţi.

„Concurenţii electorali nu au posibilitate să-şi facă publicitate în localităţile din stânga Nistrului, oamenii nu au acces la sursele de informaţie de la Chişinău şi nu au cum să-şi cunoască candidaţii. Tiraspolul ar trebui să accepte şi concurenţii electorali de la Chişinău, nu să permită să facă publicitate electorală doar cei din Moscova”, afirmă Manole.

Preşedintele „Promo-Lex” e de părere că prin blocarea accesului la informaţie, administraţia de la Tiraspol încearcă să menţină regimul separatist.

„Autorităţile de la Chişinău sunt tolerante. Îmi pare rău că locuitorii de acolo încă mai cred în promisiuni. Aşa au crezut cândva că le vor transforma Transnistria într-o Elveţie sovietică. În regiune situaţia se agravează, deoarece Moscova le aloca tot mai puţini bani după anexarea Crimeii şi scăderea preţurilor la petrol”, susţine expertul.

Autorităţile de la Chişinău intenţionează să organizeze mai multe secţii de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului la scrutinul prezidenţial din 30 octombrie, însă doar în localităţile aflate sub jurisdicţia Chişinăului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite