Ion Dron, despre eliberarea din arest a lui Nistor Grozavu: Este o lovitură gravă de imagine dată unei autorităţi de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

„Eliberarea din arest a unui funcţionar bănuit de corupţie pentru a fi instalat primar interimar este o lovitură gravă de imagine dată unei autorităţi de stat”. Aşa a comentat preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ion Dron, eliberarea din arest la domiciliu a viceprimarului Nistor Grozavu şi trecerea acestui sub control judiciar.

Dron sugerează că organele de drept l-au eliberat pe Grozavu doar pentru ca acesta să poată prelua funcţia de primar interimar la Primăria Chişinău, în condiţiile în care Capitala a rămas fără primar şi viceprimari, iar activitatea financiară risca să fie blocată.

„Nu doresc nimănui să stea la închisoare, dar pe de altă parte si cei care respectă legea trebuie încurajaţi, trebuie respectaţi. Autoritatea instituţiilor publice trebuie să fie mai presus decât interesul de moment”, a menţionat Ion Dron într-o postare pe Facebook.

În opinia sa, eliberarea din arest la domiciliu a lui Grozavu „este cel mai prost mesaj transmis de autorităţi miilor de elevi absolvenţi azi şi făuritori a ţării de mâine”. 

„Poate cel mai important. Această manevră (contextul şi viteza cu care a fost realizată) cred că a spulberat şi ultima iluzie a celor care cred că organele de urmărire penală dau semne de autonomie”, a conchis Dron.

Nistor Grozavu a fost eliberat din arest la domiciliu şi va fi cercetat sub control judiciar în dosarul parcărilor cu plată. Direcţia municipală asistenţă juridică a precizat că viceprimarul poate prelua atribuţiile primarului general şi poate exercita interimatul. Chiar şi Grozavu a declarat că este gata să preia funcţia de primar interimar.

Primăria Chişinău a rămas fără conducere după reţinerile în dosarul parcărilor cu plată. Primarul Dorin Chirtoacă încă se află în arest la domiciliu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite