Ion Diacov: Vin la Primărie să lupt cu crima organizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul „Partidului Nostru” la şefia Capitalei, Ivan Diacov, spune că vine la Primărie să lupte cu crima organizată şi să ofere o viaţă mai bună, onestă şi liniştită chişinăuienilor. Potrivit lui, suntem cu toţii martori că în ultimii ani în Primărie „s-a cuibărit o mafie” care a împărţit pe placul ei bunurile publice. Declaraţiile au fost făcute la dezbaterile publice „Doar unul din mulţi: cine şi de ce?”, organizate de Agenţia de presă IPN.

Ion Diacov declară că îi este cunoscută activitatea Primăriei nu din auzite şi cunoaşte problemele municipalităţii. Cunoaşte problemele legate de mediu, de drumuri, de grădiniţe, precum şi în general de domeniul educaţiei. Totuşi, în opinia sa, „alegerile deja sunt fraudate, pentru că este o înţelege tacită între Ion Ceban (PSRM) şi Andrei Năstase (Blocul ACUM)”.

Concurentul electoral mai crede că singura şansă este ca alegatorul să facă dreptate, să se implice plenar în competiţie şi să hotărască. De asemenea, el spune că în alegerile de pe 20 octombrie mizează pe alegătorii cinstiţi, care gândesc, intelectuali şi care îşi dau seama că aşa nu se mai poate”.

În altă ordine de idei, Ion Diacov a menţionat că contracandidaţii săi nu trebuie scutiţi de critică. Asta pentru că Andrei Năstase (Blocul ACUM) şi Ion Ceban (PSRM) ar avea interese de partid.

„Campania electorală este dată de la Dumnezeu pentru a lumina alegătorul. Şi când ne uităm ce fac cei doi de la putere vedem că nu-i interesează Chişinăul. Năstase vede primăria Chişinău ca o trambulină pentru prezidenţiale”, consideră Ivan Diacov.

Cel mai important, spune candidatul, este ca oamenii să iasă conştient la vot şi să se întoarcă cu faţa la realitate, deoarece „tragedia bate la uşă”. Potrivit lui, Chişinăul are nevoie de un procuror, deoarece crima organizată „este cuibărită la Primăria Chişinău”.

Următoarele dezbateri sunt planificate pe 16 octombrie.

Dezbaterile „Doar unul din mulţi: cine şi de ce?”, cu participarea candidaţilor la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, a doua rundă, sunt ediţia a 119-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundaţia germană Hanns Seidel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite