Ion Chicu spune că l-a refuzat pe Dodon din cauza divergenţelor de viziuni

Ion Chicu spune că l-a refuzat pe Dodon din cauza divergenţelor de viziuni

Igor Dodon si Ion Chicu

Fostul premier Ion Chicu spune că fost ofertat de Igor Dodon să participe la scrutinul din iulie pe lista PSRM, dar a respins propunerea pentru că nu împărtăşeşte viziunile socialiştilor. Deşi a fost promovat de Dodon la funcţia de premier, Chicu afirmă că orice colaborare cu liderul PSRM ar fi încetat în momentul demisiei din funcţia de şef al Executivului, notează IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Chicu a ales calea creării unei formaţiuni politice de la zero pentru că, spune el, nu vrea să se asocieze cu imaginea niciunui partid vechi.

„Cel mai simplu mi-ar fi fost să fiu în primii trei pe lista unui partid politic, să acced în Parlament şi să nu-mi bat capul, ulterior să-mi iau colegii şi să le spun celor de la PSRM că drumurile noastre se despart. Aşa cum se va întâmpla, cu singuranţa, la prima şedinţă a Parlamentului cu unul dintre blocuri”, a spus Ion Chicu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Chicu spune că vectorul geopolitic al ţării ar fi principalul motiv de divergeţe între formaţiunea sa şi cea condusă de Igor Dodon.

„Noi suntem partid de centru-dreapta, milităm pentru eurointegrarea ţării, dar Dodon şi colegii săi au alte viziuni la acest capitol. Miza noastră nu sunt fotoliile confortabile din Parlament, ci tribuna parlamentară pentru ne le putea transmiste cetăţenilor mesajele noastre”, a spus Ion Chicu.

Fostul premier Ion Chicu a devenit preşedinte al Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei în luna aprilie. Formaţiunea a fost înregistrată în calitate de concurent electoral şi se va regăsi la alegerile din 11 iulie pe buletinul de vot cu numărul 13.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările