Ion Chicu, reacţie la protestele anunţate de angajaţii Academiei de Ştiinţe: Nu irosim banii statului pentru pseudo-cercetători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu

„Suntem gata să plătim pentru cercetări în matematică, fizică, chimie, biologie, medicină....şi multe alte domenii! Nu irosim însă banii statului pentru pseudo-cercetători, înrolaţi în proiecte politice”. Cu această reacţie vine premierul Ion Chicu, după ce mai mulţi angajaţi ai institutelor Academiei de Ştiinţe a Moldovei au anunţat o serie de proteste, transmite IPN.

Potrivit premierului, bugetul alocat pentru ştiinţă şi cercetare în anul 2020 este cu 17% mai mare ca în 2019 şi constituie 545 de milioane de lei. „Ce-aţi livrat societăţii în schimbul sutelor de milioane de lei în ultimii ani, domnilor Domni?”, remarcă Ion Chicu.

Angajaţii Institutului de Istorie au emis o declaraţie prin care anunţă iniţierea unei serii de acţiuni de protest prin care să sensibilizeze opinia publică şi autorităţile Republicii Moldova despre situaţia creată în colectiv. 

Potrivit lor, domeniul cercetării şi inovării în Republica Moldova cunoaşte o profundă criză provocată de desfiinţarea Academiei de Ştiinţe a Moldovei ca centru de organizare şi coordonare a cercetării în ţară. Angajaţii mai spun că guvernarea încearcă să distrugă, pe etape, Institutul de Istorie, aplicând mecanismele concursului trucat şi penuriei financiare, aceasta fiind o tentativă condamnabilă de a pune sub controlul factorului politic de moment procesul cunoaşterii istorice şi filosofice.

https://www.ipn.md/ro/ion-chicu-nu-irosim-banii-statului-pentru-pseudo-cercetatori-7967_1071978.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite