Ion Chicu prezintă scuze oamenilor de cultură, după ce au fost închise teatrele şi sălile de concert: „Regret foarte mult”

Ion Chicu prezintă scuze oamenilor de cultură, după ce au fost închise teatrele şi sălile de concert: „Regret foarte mult”

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că regretă mult măsurile impuse de autărităţi privind închiderea teatrelor şi a sălilor de concert. Ion Chicu a menţionat că aceste măsuri au fost necesare, inclusiv pentru a păstra vieţile oamenilor de cultură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot în acest context, Ion Chicu a prezentat scuze către toţi cei care au de suferit ca urmare a acestor restricţii şi şi-a exprimat speranţa că în curând artiştii vor putea iarăşi ieşi pe scene.

„Am văzut indignarea oamenilor de cultură. O să vă spun foarte sincer: eu vreau foarte mult şi mă rog Domnului ca toţi oamenii de cultură să supravieţuiască această perioadă. Ştiu că este o lovitură economică. Acei oameni ai culturii care lucrează în structurile statului vor continua să primească salarii, indiferent dacă au spectacole su nu. O să-i susţinem şi pe cei care au avut relaţii cu statul, au avut relaţii cu bugetul, am în vedere cei care practică activitate artistică liberă - au cumpărat patente sau ceva. O să-i susţinem şi pe cei care atunci când li era bine au uitat de stat”, a afirmat Ion Chicu în briefing de presă de luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările