Ion Chicu: „Moldtelecom” şi „Calea Ferată” nu se regăsesc în lista de privatizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, anunţă că Agenţia Proprietăţii Publice a făcut o evaluare a întreprinderilor de stat şi a prezentat o listă cu cele care pot fi supuse procedurii de privatizare.

Şeful cabinetului de miniştri susţine că lista conţine unele întreprinderi care deja de mult timp sunt propuse pentru de privatizare. Totodată, Ion Chicu anunţă că „Moldtelecom” şi „Calea Ferată din Moldova” nu se regăsesc în lista respectivă, dezminţind anumite speculaţii din spaţiul public, transmite IPN.

De asemenea, premierul declară că din această listă nu fac parte nici reţelele de distribuţie a energiei, nici nodul hidraulic de la Costeşti. „Întreprinderi pe care noi le considerăm strategice nu se regăsesc în lista pentru privatizare. Acolo sunt întreprinderi care practică activităţi care nu corespund profilului statului”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul NTV Moldova.

„A trecut sau n-a trecut momentul privatizării „Moldtelecom” eu nu vreau să mă expun. Tot timpul sunt pe piaţă conjuncturi care sunt mai bune sau mai puţin prielnice... Un moment bun pentru privatizare, dacă va trebui de privatizat, o să mai fie, acum nu este”, a explicat Ion Chicu.

Şeful cabinetului de miniştri susţine că procedura de privatizare a întreprinderii „Metalferos” trebuie să fie transparentă, cu licitaţie. „Dacă nu anul acesta, atunci la anul trebuie privatizată. Acest activ nu trebuie să rămână în mâinile statului”, a adăugat premierul spunând că mai există şi multe alte întreprinderi de stat care trebuie supuse privatizării. Potrivit lui, în bugetul pentru anul 2020 sunt planificate 700 de milioane de lei din privatizări.

Totodată, Ion Chicu a anunţat că rămâne optimist că Republica Moldova va putea avea un nou program cu Fondul Monetar Internaţional. „Trebuie să-l finalizăm pe acesta, o să fie bordul directorilor FMI pe 16 martie, pe 20 martie finalizăm acest program şi în aprilie eu cred că va veni misiunea care va efectua o evaluare a necesităţilor pentru un nou program”, a notat prim-ministrul.

https://www.ipn.md/ro/ion-chicu-moldtelecom-si-calea-ferata-nu-se-regasesc-7966_1071326.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite