Ion Chicu, după ce Moldova a început procesul de ardere a păcurii: „O diversiune împotriva ţării”

Ion Chicu, după ce Moldova a început procesul de ardere a păcurii: „O diversiune împotriva ţării”

Ion Chicu

Ex-premierul Ion Chicu a criticat decizia autorităţilor de a începe procesul de ardere a păcurii, în contextul crizei energetice. Chicu e de părere că aceste acţiuni ale guvernării sunt o „diversiune împotriva ţării”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Să arzi rezerva de stat cu o lună şi jumătate înainte de sosirea iernii şi pericolului real de distrugere a infrastructurii de termoficare este o diversiune împotriva ţării şi a oamenilor. Incompetenţa acestei guvernări va avea consecinţe grave. Ce ne facem fără rezerva de păcură când e minus 20 afară?”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că, în contextul instituirii nivelului de alertă în sectorul gazelor naturale în Republica Moldova, SA „Moldovagaz” a solicitat consumatorilor finali să dea dovadă de înţelegere şi responsabilitate civică, reducând temporar consumul zilnic de gaze naturale.

Republica Moldova a declarat stare de urgenţă în sectorul energiei din cauza deficitului de gaze naturale şi absenţei unui nou acord de energie cu grupul rus Gazprom.

„Anunţăm stare de alertă pentru a preveni declanşarea unei situaţii de urgenţă şi pentru a fi pregătiţi de orice scenariu. Instituţiile responsabile trebuie să poată întreprinde măsuri concrete de protejare a cetăţenilor şi a securităţii energetice a ţării”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, după încheierea şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, Andrei Spînu, ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale.

Liderul Socialiştilor, deputatul Igor Dodon, a venit cu un avertisment către guvernarea PAS în contextul aprofundării crizei energetice din Republica Moldova. Ex-preşedintele ţării a declarat că, în cazul în care R. Moldova rămâne fără gaze naturale, cetăţenii vor ieşi în stradă la proteste antiguvernamentale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările