Ion Chicu: „Moldova deja a ajuns la limita maximă a numărului de refugiaţi pe care îi putem ajuta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu gov.md

Ex-premierul Ion Chicu susţine că „Moldova deja a ajuns la limita maximă a numărului de refugiaţi pe care îi putem ajuta”. Potrivit lui, situaţia economică precară va pune la grea încercare populaţia ţării şi, implicit, numărul mare de ucraineni refugiaţi la noi.

„Trebuie să fim solidari cu oamenii suferinzi şi să le acordăm tot suportul, dar resursele ţării sunt la limită. Zilele acestea vom ajunge la cifra de 100 mii de refugiaţi din Ucraina, care au rămas pe teritoriul ţării noastre. Un număr mai mare de refugiaţi va fi practic imposibil de găzduit pe un termen mai extins”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

El a accentuat că „situaţia noastră bugetară este deja precară, iar distorsionările din lanţurile de aprovizionare cu produse alimentare de import pot constitui o problemă majoră.”

„Ajutorul promis de Uniunea Europeană (20 mln.EURO) este suficient pentru maximum 3 săptămâini. Dacă autorităţile nu depun eforturi pentru a atrage de pe extern ajutor umanitar considerabil, povara gestionării crizei refugiaţilor va fi insuportabilă pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a mai adăugat Chicu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite