Ion Chicu: Implementarea Acordului de Asociere cu UE constituie o prioritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul se angajează să acţioneze în conformitate cu Planul de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere. Totodată, relaţiile cu Uniunea Europeană şi implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern. Declaraţiile în acest sens au făcute de către premierul Ion Chicu la întrevederea pe care a avut-o cu ambasadorii acreditaţi în Republica Moldova, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se menţionează că Ion Chicu a asigurat că executivul va fi plenar angajat în realizarea reformelor în conformitate cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. „Acţiunile noastre de promovare a reformelor se vor desfăşura în cadrul legislativ, consultând opinia organizaţiilor precum Comisia de la Veneţia, OSCE, UE”, a notat premierul.

Şeful cabinetului de miniştri a menţionat că Guvernul va asigura o comunicare echilibrată cu toţi partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova şi se va concentra pe dezvoltarea ţării. „Ne dorim continuitatea unui dialog politic, economic, cultural şi umanitar pro-activ al Republicii Moldova în capacitatea sa de subiect al relaţiilor şi dreptului internaţional cu toate statele comunităţii internaţionale, în prim plan cu partenerii strategici şi tradiţionali ai ţării noastre”, a spus Ion Chicu.

În comunicat se mai spune că reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău au apreciat hotărârea şi determinarea cu care noul executiv s-a angajat să pună în aplicare programul stabilit şi au declarat ca vor continua să sprijine schimbările întru beneficiul cetăţenilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite