Ion Chicu: Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău va fi utilizat doar ca sursă alternativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ungheni

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău reprezintă o alternativă de alimentare cu gaze a Republicii Moldova şi va fi utilizat doar în cazul în utilizarea acestui va fi raţională economic, transmite IPN.

„El este dat în exploatare tehnic. Este un eveniment pentru care trebuie să ne felicităm cu toţii pentru că avem acest gazoduct. El este o posibilitate alternativă de aprovizionare a Republicii Moldova cu gaze în cazul în care apar probleme pe traseul tradiţional. Deocamdată, vrem noi, nu vrem, acel traseu tradiţional Rusia - Ucraina şi intrarea în Republica Moldova pe la sud şi prin Transnistria, economic este cel mai raţional”, a declarat Ion Chicu la emisiunea „Punctul de azi” de la TVR Moldova.

Totuşi, premierul nu exclude faptul că, în timpul apropiat, gazul care vine din România ar putea fi mai ieftin decât cel din Federaţia Rusă.

„Cu toţii ne dorim tarife cat mai mici, aici nu contează miazăzi – miazănoapte şi de unde vine, aici doar cifrele joacă rolul. Deloc nu este exclus ca într-o perioadă de timp nu prea îndepărtată, de exemplu, din România, gazul să fie mai ieftin. Nu este exclus că vor fi de asemenea posibilităţi şi atunci, acest gazoduct, va fi utilizat pentru scopurile iniţiale, adică de aprovizionare. Până atunci, raţionamentul economic va prevala”, a adăugat oficialul.

Ion Chicu afirmă că gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău a majorat esenţial securitatea energetică a Republicii Moldova, fapt pentru care a mulţumit autorităţilor române pentru implicarea plenară în realizarea proiectului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite