Ion Chicu, despre Avia Invest: Noi considerăm că nu şi-a îndeplinit obligaţiunile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu gov.md

Agenţia Proprietăţi Publice a adresat o notificare către SRL „Avia Invest”, concesionarul Aeroportului Internaţional Chişinău, privind rezilierea contractului de concesiune în legătură cu faptul că Avia Invest nu-ţi îndeplineşte obligaţiunile din contractul de acţiune. Declaraţiile au fost făcute de premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferinţe de presă, vineri, 10 iulie, transmite IPN.

Prim-ministrul a precizat că Avia Invest nu şi-a executat obligaţiunile de edificare a obiectivelor concesionale nici la etapa unu de investiţii, nici la etapa doi şi nici nu a venit cu garanţii de bună execuţie de un milion de euro.

„Sunt articole în contractul de concesiune care prevăd clar posibilitatea de reziliere a contractului, atunci când compania nu-şi îndeplineşte acele obligaţiuni. Noi considerăm că ea nu şi-a îndeplinit obligaţiunile, respectiv, am înaintat cererea către SRL „Avia Invest” de reziliere a acestui contract”, a adăugat premierul.

SRL „Avia Invest” are 180 de zile la dispoziţie pentru a decide asupra acţiunilor următoare. Potrivit lui Ion Chicu, Avia Invest poate să recunoască faptul că nu a respectat contractul şi să transmită patrimoniu şi activele cum prevede contractul, dar poate şi să meargă în instanţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite