Ion Chicu, despre Avia Invest: Noi considerăm că nu şi-a îndeplinit obligaţiunile

Ion Chicu, despre Avia Invest: Noi considerăm că nu şi-a îndeplinit obligaţiunile

Agenţia Proprietăţi Publice a adresat o notificare către SRL „Avia Invest”, concesionarul Aeroportului Internaţional Chişinău, privind rezilierea contractului de concesiune în legătură cu faptul că Avia Invest nu-ţi îndeplineşte obligaţiunile din contractul de acţiune. Declaraţiile au fost făcute de premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferinţe de presă, vineri, 10 iulie, transmite IPN.

Prim-ministrul a precizat că Avia Invest nu şi-a executat obligaţiunile de edificare a obiectivelor concesionale nici la etapa unu de investiţii, nici la etapa doi şi nici nu a venit cu garanţii de bună execuţie de un milion de euro.

„Sunt articole în contractul de concesiune care prevăd clar posibilitatea de reziliere a contractului, atunci când compania nu-şi îndeplineşte acele obligaţiuni. Noi considerăm că ea nu şi-a îndeplinit obligaţiunile, respectiv, am înaintat cererea către SRL „Avia Invest” de reziliere a acestui contract”, a adăugat premierul.

SRL „Avia Invest” are 180 de zile la dispoziţie pentru a decide asupra acţiunilor următoare. Potrivit lui Ion Chicu, Avia Invest poate să recunoască faptul că nu a respectat contractul şi să transmită patrimoniu şi activele cum prevede contractul, dar poate şi să meargă în instanţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: