Ion Chicu: Va fi creat un Grup de monitorizare a preţurilor la carburanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu

Un Grup de monitorizare a preţurilor la carburanţi va fi creat sub auspiciul viceprim-ministrului, ministrul finanţelor, Sergiu Puşcuţa. Obiectivul principal al acestui grup va fi monitorizarea preţurilor, dar şi analiza temeiniciei argumentării preţurilor. Declaraţia a fost făcută pe premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Premierul spune că s-a aşteptat ca preţurile la carburanţi să crească la început de an. Asta pentru că în fiecare an, la 1 ianuarie sau imediat după, are loc ajustarea preţurilor la noile accize. „Ne-am aşteptat la acest lucru. Plus, este vorba despre evoluţia petrolului pe pieţele internaţionale. Din păcate, Moldova importă petrol, respectiv, preţurile se formează în linii mari pe pieţele internaţionale”, a declarat Ion Chicu.

În altă ordine de idei, comentând interdicţia Tiraspolului privind restricţionarea accesului automobilelor cu numere de înmatriculare moldoveneşti, Ion Chicu, a menţionat că, Chişinăul a oferit cetăţenilor moldoveni din Transnistria posibilitatea de a-şi înregistra autoturismele cu numere aşa numite „neutre” ca să poată intra în alte terţe, în special Ucraina. „O bună parte din cetăţenii transnistreni au făcut acest lucru, alţii nu”, spune premierul.

Ion Chicu menţionează că Ucraina nu va admite accesul automobilelor cu numere transnistrene vechi, începând cu 1 aprilie. „Respectiv, colegii din instituţiile statului au făcut un test să vadă cum funcţionează când automobilele nu trec. Acest termen expiră azi. Ce va fi după 1 aprilie când Ucraina nu va permite circulaţia cetăţenilor noştri cu nume transnistrene vom vedea”, a declarat prim-ministrul.

https://www.ipn.md/ro/ion-chicu-va-fi-creat-un-grup-de-monitorizare-7967_1070917.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite