Ion Ceban susţine că acordul cu Primăria Bucureşti a fost aprobat, nu şi semnat:  „Nu voi tolera manipularea neruşinată din partea unor jurnalişti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban

Primăria Chişinău face precizări în legătură cu „speculaţiile apărute în spaţiul public, privind aprobarea, la 15 ianuarie, a Acordului adiţional de colaborare la Protocolul de Înfrăţire, încheiat între Primăria municipiului Chişinău şi Primăria municipiului Bucureşti”.

Într-un comunicat de presă se spune că în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului municipal Chişinău, desfăşurată la 15 ianuarie, a fost doar aprobat acordul Acordul adiţional de colaborare între municipiul Chişinău şi Bucureşti, cu majoritatea voturilor consilierilor prezenţi, însă documentul nu a fost şi semnat, aşa cum au scris unele instituţii de presă.

Ion Ceban a solicitat surselor mass media care au publicat ştiri privind semnarea Acordului adiţional de colaborare între Chişinău şi Bucureşti să dezmintă informaţiile false.

„Nu voi tolera manipularea neruşinată din partea unor jurnalişti. Evenimentul a fost public, nu s-a desfăşurat pe ascuns, doar că sunt unele proceduri care necesită respectate. Presa a avut acces la şedinţa comună, dar constat că unii jurnalişti, intenţionat sau nu, au dezinformat cetăţenii”, a menţionat Ion Ceban.

Primarul general al capitalei a reiterat faptul că administraţia Chişinăului rămâne în continuare deschisă spre colaborare cu autorităţile municipiului Bucureşti, fiind recunoscătoare pentru proiectele aflate în desfăşurare.

„Regret că unii foşti conducători ai capitalei n-au dezvoltat, de-a lungul timpului relaţiile cu partea română. Noi vom demonstra că putem avea parteneriate şi cu alte oraşe din România, in pofida unor situaţii artificiale, create intenţionat de cineva”.

Primăria menţionează că după aprobare de către CMC, Acordul adiţional de colaborare la Protocolul de Înfrăţire, încheiat între Primăria municipiului Chişinău şi Primăria municipiului Bucureşti la pe 4 noiembrie 1999, urmează a fi transmis spre aprobare, conform procedurilor, Consiliului general al municipiului Bucureşti, după care, documentul va fi semnat de primarii celor două municipalităţi.  

Primăria Bucureşti a anunţat că respinge ferm „speculaţiile apărute în mass-media conform cărora delegaţia oficială a Primăriei Capitalei, condusă de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, ar fi semnat un protocol de colaborare cu Primăria oraşului Chişinău”, în perioada 13-15 ianuarie, când o delegaţie oficială a Primăriei Municipiului Bucureşti, formată din consilieri generali şi condusă de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, a efectuat o vizită la Chişinău, cu prilejul manifestărilor culturale organizate în capitala Republicii Moldova, pentru a marca 170 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite