Ion Ceban solicită demisia şefei Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Ion Ceban îi solicită şefei Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Rodica Guţu, să-şi prezinte benevol demisia. Edilul a declarat la şedinţa de la Primărie că în Direcţie sunt depistate numeroase încălcări, iar cu privire la acestea urmează să fie sesizate organele de drept, transmite IPN.

Ion Ceban a menţionat că Rodica Guţu „a fugit în concediu medical, ştiind că se fac investigaţii ale activităţii sale”. Potrivit lui, există informaţii că în municipiul Chişinău activează în lipsa autorizaţiei sanitare, mai multe instituţiile de educaţie timpurie. În cadrul evaluărilor petrecute în unele instituţii au fost stabilite un şir de neconformităţi care prezintă factori de risc pentru starea de sănătate a copiilor. Totodată, rămân nesoluţionate problemele cu privire la suprasolicitarea instituţiilor de învăţământ preşcolar şi a unor şcoli.

Primarul a declarat că în mai multe şcoli lipsesc produse de igienă, uscătoare, precum şi mobilierul corespunzător. De asemenea, nu se petrece anual verificarea şi curăţarea canalelor de ventilare, nu se soluţionează problema asigurării cu apa potabila de calitate din reţea a mai multor instituţii de educaţie timpurie, precum şi se constată abateri de la meniurile model.

Potrivit lui Ion Ceban, există nemulţumiri în rândul cadrelor manageriale privind acordarea sporurilor salariale în mod subiectiv. De asemenea, există nemulţumiri întrucât „a fost instituit un regim de teroare prin intermediul revizorilor şi controalelor în instituţii care au fost urmate de sancţionări fără a se ţine cont de legislaţie”. Primarul a cerut o analiză a controalelor efectuate, scopul acestora şi legalitatea sancţiunilor aplicate de către Rodica Guţu.

Contactată de IPN, Rodica Guţu nu a răspuns la telefon.

https://www.ipn.md/ro/primarul-capitalei-ii-solicita-sefei-dgets-demisia-7967_1070916.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite