Ion Ceban: O simplă plimbare pe străzile Chişinăului poate avea un final tragic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar al Chişinăului, Ion Ceban, susţine că, imediat ce va ajunge la şefia Primăriei, va înăspri controlul cu privire la dotarea cu echipamente de protecţie împotriva incendiilor a tuturor instituţiilor municipale, a centrelor comerciale, dar şi a altor obiective publice.

Candidatul socialist promite un oraş sigur pentru locuitori, în condiţiile în care, potrivit lui, o simplă plimbare pe străzile Chişinăului poate avea un final tragic, transmite IPN.

„O atenţie deosebită trebuie acordată centrelor comerciale, în special celor reutilate din secţiile întreprinderilor. Toate cele care nu vor respecta tehnica securităţii vor rămâne fără actele care le permit să activeze”, a declarat Ion Ceban într-o conferinţă de presă, susţinută vineri, 21 aprilie.

Candidatul PSRM susţine că oamenii trebuie să fie în siguranţă şi în timpul unei simple plimbări pe stradă. Potrivit lui, clădirile ridicate haotic, construcţiile vechi lăsate în paragină, imobilele aflate în construcţie fiind nesecurizate şi fără atenţionări corespunzătoare, prezintă un real pericol pentru cetăţeni. „Au fost cazuri când bucăţi desprinse din acestea au traumatizat pietoni, dar nici după astfel de cazuri nu au urmat acţiuni ferme care ar reieşi dintr-o abordare generală a securităţii oamenilor”, menţionează Ion Ceban.

Un element important în opinia sa, este asigurarea securităţii în cartiere. Acesta îşi propune ca, în baza unor parteneriate publice-private, în capitală să fie create mai multe zone de monitorizare video. Ion Ceban mai promite semnalizarea trecerilor de pietoni şi iluminarea acestora.

În altă ordine de idei, candidatul PSRM a declarat că va institui un control strict pentru selectarea furnizorilor de alimente în şcoli, grădiniţe şi spitale. De asemenea, Ion Ceban spune că va lansa un proiect municipal privind măsurarea nivelului radiaţiei şi poluării aerului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite