Ion Ceban şi-a prezentat oferta electorală pentru Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar de Chişinău, Ion Ceban, vrea să transforme Chişinăul într-un „oraş care are grijă de oameni”. Acesta a prezentat vineri, 13 aprilie, în spaţiu public, viziunea echipei sale de transformare a Chişinăului. Ion Ceban s-a declarat convins că, la scurt timp de la preluarea mandatului de primar, va putea vorbi şi despre rezultate concrete, transmite IPN.

Potrivit lui Ion Ceban, până la finele mandatului de un an, urmează să fie date în exploatare 150 de terenuri de joacă şi tot atâtea terenuri sportive în curţile blocurilor locative. Socialiştii au introdus în oferta electorală şi reparaţia curentă sau capitală a 180 de grădiniţe. 

Ion Ceban spune că, din prima zi de mandat, va impune un control strict asupra înscrierii la grădiniţă, aşa ca fiecare copil să aibă un loc în grădiniţa din raza domiciliului.

Echipa candidatului PSRM promite reparaţia curentă sau capitală a aproximativ 90 de şcoli. Va fi elaborat programul municipal „Cartela electronică a elevului”. 

Iar copiii talentaţi vor primi asistenţă municipală specială: premii pentru elevi şi burse pentru studenţi în cadrul programului „Tineretul este viitorul nostru”. În cadrul acordurilor cu partenerii locali şi străini, şcolilor le vor fi livrate echipamente moderne.

Pentru susţinerea familiilor tinere cu venituri modeste, Ion Ceban spune că municipalitatea va oferi alocaţii suplimentare la naşterea primului copil, dar şi altfel de ajutor în primul an de viaţă a copilului. În acelaşi segment sunt anunţate şi programele „Casa mea” şi „Locuinţă accesibilă”, care prevăd acordarea terenurilor pentru construcţie în condiţii preferenţiale, în special în afara oraşului.

Ion Ceban spune că va instala ascensoare speciale în clădirile publice pentru persoanele cu mobilitate redusă, precum şi semafoare sonorizante. De asemenea, îşi propune majorarea cu 20% a numărului persoanelor beneficiare de compensaţii la căldură pentru perioada rece a anului şi alte compensaţii. O altă promisiune prevede lansarea „cartelei sociale a orăşeanului” care oferă reduceri de preţ la produsele farmaceutice, transport şi alte servicii.

Pe segmentul medical, programul lui Ion Ceban prevede reparaţia curentă şi capitală a instituţiilor medicale din municipiu şi interzicerea înstrăinării terenurilor care aparţin acestora. Socialiştii îşi propun să pună în funcţiune, în policlinici şi spitalele, tablouri electronice cu numărul de rând la medicul de serviciu.

Candidatul socialist este cu numărul şase în buletinul de vot.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite