Ion Ceban: Avem persoane vaccinate care au ajuns la terapie intensivă. Haideţi să spunem lucrurilor pe nume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, i-a răspuns ministrei Sănătăţii, Ala Nemerenco, după ce a fost acuzat că va fi responsabil de creşterea cazurilor de infectare cu COVID-19 ca urmare a deciziei autorităţilor locale de a nu respecta hotărârea Comisiei Naţionale de Sănătate Publică, prin care profesorii nevaccinaţi au fost obligaţi să se testeze din banii lor, o dată la două săptămâni.

Ion Ceban a declarat că nu este nici moral, nici legal ca profesorii să fie obligaţi să se vaccineze. Edilul consideră că acestora li se încalcă drepturile fundamentale când sunt constrânşi să se vaccineze sau să se testeze.

Mai mult, Ceban a dezvăluit că există multe persoane care au ajuns în stare gravă la spital şi care se află în secţia de terapie intenstică, chiar dacă au fost vaccinaţi.

În acest sens, Ceban a cerut guvernării PAS să spună lucrurilor pe nume şi să nu mai insiste pe ideea că vaccinarea garantează protecţie împotriva virusului şi că din cauza celor nevaccinaţi ar creşte numărul cazurilor de infectare.

Totuşi, Ceban a subliniat că dânsul este un promotor al vaccinării şi că toată familia lui este vaccinată, însă, potrivit lui, vaccinarea nu poate fi obligatorie.

„Sunt pentru vaccinare, dar nu sunt pentru încălcarea drepturilor omului. Omul are dreptul la alegere. Atât timp cât nu este obligat prin lege”, a spus Ceban într-un Live pe Facebook.

Declaraţiile primarului au fost făcute în contextul în care autorităţile centrale au obligat profesorii să se testeze, o dată la două săptămâni, din banii lor, iar autorităţile centrale au comunicat că nu vor respecta această decizie. Ulterior, Ion Ceban a fost criticat de ministra Sănătăţii, care a spus că Ceban se va face vinovat de creşterea cazurilor de infectare cu COVID-19.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite