Ion Ceban: Noua lege a salarizării interzice municipalităţii să ofere adaosuri la salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, susţine că noua lege a salarizării, aprobată recent, nu permite autorităţilor municipale să mai acorde adaosuri la salarii. Potrivit lui, acest lucru este interzis prin lege, chiar dacă municipalitatea are bani, transmite IPN.

Ion Ceban spune că fracţiunea pe care o reprezintă caută alte modalităţi de a acorda sprijin persoanelor care au nevoie. „De exemplu, pentru mai multe categorii sociale: pedagogi, medici, noi am identificat resursele financiare pentru a le a le compensa cheltuielile de transport. Este vorba de un număr foarte mare: 13-14 mii de bugetari”, spune socialistul.

O altă ideea ar fi alimentaţia zilnică: câte 45 de lei pentru a asigura bugetarii din domeniul asistenţei sociale.

„Dacă n-o să putem să găsim modalitatea directă de a susţine aceste categorii, atunci vom merge pe formula de a găsi alte soluţii ca să acordăm suport aşa încât oamenii să nu plece din sistem”, a declarat Ion Ceban la emisiunea „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Potrivit lui, o problemă ar consta în faptul că după ce legea salarizării va intra în vigoare, unele categorii de bugetari vor primi salarii mai mici decât cele pe care le primeau până acum, plus compensaţiile acordate de municipalitate.

Legea privind sistemul unic de salarizare în sectorul bugetar a intrat în vigoare la 1 decembrie 2018. Prevederile acesteia se vor aplica la circa 200 mii de salariaţi din 2700 de autorităţi şi instituţii bugetare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite