Ion Ceban, după ce Moldova a obţinut statut de candidat la UE: Aşteptăm descentralizarea financiară şi structurală a Administraţiilor Publice Locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban

După obţinerea de către Republica Moldova a calităţii de ţară candidată de aderare la Uniunea Europeană, ar trebui să se producă „adevărata descentralizare, atât financiară, cât şi structurală a Administraţiilor Publice Locale”. Aşteptările au fost exprimate de primarul Chişinăului, Ion Ceban, care spune că nu mai sunt scuze pentru întărzierea implementării reformelor structurale de care are nevoie Republica Moldova, transmite IPN.

„Ne dorim lupta adevărată cu corupţia şi nu mimarea acestui proces. Aşteptăm adevărata descentralizare, atât financiară, cât şi structurală a Administraţiilor Publice Locale. La fel, să fie asigurată autonomia autorităţilor locale, pentru că acesta este motorul dezvoltării localităţilor. Atât autorităţile publice centrale, cât şi locale trebuie să muncească, astfel încât calitatea vieţii populaţiei să se îmbunătăţească în Republica Moldova”, a scris primarul.

Consiliul European i-a acordat Republicii Moldova statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. De asemenea, acest statut a fost acordat şi pentru statul vecin, Ucraina. Anunţul a fost făcut joi seara, 23 iunie, de către preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Autorităţile de la Chişinău au declarat că decizia adoptată de către toţi cei 27 de lideri europeni în cadrul Summitului Consiliului Uniunii Europene este una istorică şi care deschide o nouă filă în istoria modernă a ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite