Ion Ceban l-a anunţat pe premierul Ion Chicu despre intenţia Primăriei de a achiziţiona 100 de autobuze noi

Ion Ceban l-a anunţat pe premierul Ion Chicu despre intenţia Primăriei de a achiziţiona 100 de autobuze noi

Prim-ministrul Chicu a avut o discuţie cu primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban. Edilul Capitalei a informat premierul despre proiectele Primăriei de a moderniza şi extinde infrastructura rutieră a Chişinăului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria intenţionează să procure, până la sfârşitul anului, 100 de autobuze din Belarus pentru a spori calitatea transportului public în municipiu. Autobuzele vor fi asamblate în Chişinău pe platforma parcului municipal de autobuze, astfel vor fi asigurate mai multe locuri de muncă. Unităţile de transport vor fi bine echipate, inclusiv vor fi accesibile persoanelor cu nevoi speciale. După aprobarea în Consiliul municipal a achiziţiei, procedura va fi lansată şi primele autobuze vor ajunge în Republica Moldova în luna iunie.  
 
Ion Ceban a vorbit despre intenţia Primăriei de a asambla la Chişinău 50 de troleibuze noi şi despre amenajarea a 10 mii de locuri de parcare pentru automobile.
 
Premierul a salutat planurile municipalităţii: „Trebuie de rezolvat rapid şi eficient problema transportului de pasageri în municipiul Chişinău. A fost prea mult timp ignorată şi acum transportul public din capitală deseori generează nemulţumiri”.
 
Au fost discutate soluţiile pe termen scurt şi lung pentru problema staţiei de epurare a apelor din Chişinău. Ion Ceban a vorbit despre acţiunile care se întreprind şi scenariul planificat de Primărie pentru a soluţiona problema.
 
„Este o prioritate. Orice nu am face, fie drumurile reparate, fie atragerea investiţiilor, toate eforturile noastre vor fi umbrite de problema mirosului”, a spus Ion Chicu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: