Ion Ceban: Hotelul Naţional a devenit un „joc” pentru cei ce vor să compromită Primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban
Ion Ceban

Clădirea hotelului Naţional a devenit un „joc” în mâinile celor care îşi doresc să compromită Primăria Chişinău, afirmă primarul general, Ion Ceban, transmite IPN.

„Ne-am pomenit săptămâna trecută că Hotelul „Naţional” se îngrădeşte cu un gard improvizat din pânză, plus a mai fost închis drumul public când nu era eliberată nicio autorizaţie de la Primărie. Culmea este că poliţia prezentă la faţa locului nu întreprindea nimic, când trebuia să intervină îndată, deoarece autorizaţie pentru închiderea drumului nu exista de la Primărie, iar explicaţia că gardul se înstalează pentru ca oamenii străzii să nu aibă acces în clădire era absurdă”, spune Ion Ceban.

Potrivit edilului, acea pânză nu poate fi „scut” pentru nimeni. De fapt, s-a dorit intenţionat ca Primăria să fie învinuită de demolare. „Cum şi sub ce formă erau toţi prezenţi şi nimeni nu intervenea era tare straniu. Într-un final Primăria a revocat autorizaţia de demolare a Hotelului Naţional şi Pretura Centru a evacuat gardul”, a specificat Ion Ceban.

Primarul propune Guvernului ca hotelul Naţional să fie inclus în Registrul monumentelor ocrotite de stat, aşa cum s-a procedat cu clădirea Procuraturii, Clădirea Maternităţii sau a Stadionului Republican. „Clădirea să fie naţionalizată şi reabilitată de către stat în baza unui concurs, iar acolo să fie creat spre exemplu un centru sau HUB pentru tineri, pentru diasporă, iar primăria va susţine şi se va implica în realizarea acestui proiect”, a precizat edilul.

Sâmbătă, 21 mai, Primăria Chişinău a anunţat că specialiştii municipalităţii elaborează o dispoziţie de revocare a autorizaţiei de desfiinţare a clădirii hotelului Naţional ca urmare a încălcărilor depistate la faţa locului.Astăzi ex-viceprimarul Victor Chironda a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că „funcţionari ai Primăriei Chişinău, în frunte cu primarul Ion Ceban, sunt pe cale să realizeze o nouă fază a „operaţiunii speciale ” care urmăreşte demolarea hotelului Naţional.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite