Ion Ceban: Acest Guvern arată mai urât decât precedentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban, vicepreşedintele Partidului Socialist, consideră
că PLDM a făcut doi paşi înapoi atunci când a renunţat la candidatura Maiei
Sandu FOTO: Adevarul Moldova
Ion Ceban, vicepreşedintele Partidului Socialist, consideră că PLDM a făcut doi paşi înapoi atunci când a renunţat la candidatura Maiei Sandu FOTO: Adevarul Moldova

Ion Ceban, vicepreşedintele Partidului Socialist, consideră că PLDM a făcut doi paşi înapoi atunci când a renunţat la candidatura Maiei Sandu şi l-a desemnat pe Valeriu Streleţ la funcţia de premier.

„Maia Sandu a fost unicul dintre miniştri care a făcut ceva, deşi a făcut unele lucruri cu care nu eram de acord. PLDM a înaintat-o de ochii lumii pentru a-şi reabilita credibilitatea în faţa partenerilor străini. În realitate, nimeni din alianţă n-a dorit-o pe Maia Sandu, deoarece toţi cei trei lideri sunt implicaţi în afaceri murdare, iar Maia Sandu le-ar fi încurcat”, a  precizat Ceban.

Ion Ceban crede că actualul premier al Republicii Moldova Valeriu Streleţ este o persoană şantajabilă. „Îl cunosc pe Streleţ. Acum spune una, iar după ce primeşte indicaţii prin telefon de la şeful de partid, face cu totul altceva. La Ministerul Educaţiei au pus o fostă prezentatoare de televiziune, care nici pe aproape nu are capacităţile manageriale ale Maiei Sandu. Ministru al Apărării l-au pus pe Anatol Şalaru, care a făcut dezastru la Ministerul Transporturilor şi este departe de militărie”, a precizat Ceban.

Liderul socialist este de părerea că PLDM nu trebuia să cedeze în privinţa candidatului la funcţia de premier. „PLDM putea să iasă frumos din situaţie: le punea partenerilor de alianţă condiţia: ori votează candidatura Maiei Sandu, ori merg la alegeri anticipate. PLDM ar fi câştigat imagine şi credibilitate. Este clar că la aşa-zisele negocieri ultimul cuvânt l-a avut de spus Partidul Democrat, iar Partidul Liberal l-a ajutat”, a mai declarat Ceban.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite