Ion Ceban, gata să iasă la proteste: Se fac presiuni asupra primarilor

Ion Ceban, gata să iasă la proteste: Se fac presiuni asupra primarilor

Ion Ceban, primar de Chişinău

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, care este şi vicepreşedinte al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), susţine că autorităţile publice centrale exercită presiuni asupra administraţiilor locale şi nu îşi onorează promisiunile făcute în campania electorală, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edilul spune că a solicitat o întrevedere la Parlament, pentru a discuta angajamentele actualei guvernări. Dacă primarii nu vor fi auziţi, aceştia sunt gata să iasă la proteste, a declarat Ion Ceban.

„Ceea ce mă alertează foarte mult şi, probabil, alertează fiecare primar din localitate – ceea ce a făcut Ministerul Finanţelor şi Parlamentul actualmente limitează şi mai mult autonomia autorităţilor locale. Oamenii buni s-au adeverit a fi foarte răi în această privinţă. Şi eu sper foarte mult că vom putea face front comun cu toţi primarii şi eu sunt gata să ies la protest, împreună cu primarii din ţară, dacă va continua asemenea presiunea şi o abordare distructivă în ceea ce ţine de activitatea autorităţilor publice locale”, a declarat Ion Ceban la şedinţa operativă de la Primăria capitalei.

Conducerea CALM a adresat un demers către Parlament, solicitând o întrevedere cu Biroul Permanent. Ion Ceban spune că un angajament asumat şi de PAS, privind alocarea directă în bugetele locale a impozitului pe venitul persoanelor juridice, colectat în teritoriul respectiv. E nevoie să fie onorat acest angajament, ca localităţile să se poată dezvolta.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările