Ion Ceban, despre reţinerea lui Dodon: Aceste fumigine sunt menite să acopere toate gafele şi incompetenţa guvernării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban şi Igor Dodon FOTO arhivă, biroul prezidenţial.
Ion Ceban şi Igor Dodon FOTO arhivă, biroul prezidenţial.

Primarul Chişinăului, Igor Dodon, îi ia apărarea fostului preşedinte Igor Dodon, care a fost reţinut marţi, 24 mai. Ceban consideră că Dodon a fost reţinut într-un dosar politic, comandat de actuala guvernare, care ar vrea în aşa fel să distragă atenţia cetăţenilor de la problemele actuale.

„O nouă „SĂRBĂTOARE” artificială creată pentru cei de la Guvernare, pentru a distrage atenţia opiniei publice de la problemele adevărate cu care se confruntă astăzi cetăţenii Republicii Moldova. Sunt aproape 2 ani de la alegerile prezidenţiale şi aproape 1 an de la cele parlamentare. Acum se pot din nou relaxa pe o perioadă de timp şi să nu producă nimic, deoarece au mai aruncat o fumigenă în spaţiul public pentru a se delecta cum oamenii reacţionează la o acţiune sau alta de PR pentru propriul orgoliu”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Ceban susţine că guvernarea PAS nu a realizat nimic din cele promise anterior cu privire la întoarcerea miliardului, lupta cu corupţia, reforma justiţiei şi promisiunea unui trai mai bun pentru oamenii care au aşteptat schimbări prin realizarea proiectelor şi descentralizarea Administraţiilor Publice Locale.

„Ei acţionează ca pe scena mare şi regizează fiecare etapă pentru a-şi spăla propria imagine. Au toată puterea în stat, aşa cum nimeni nu a mai avut şi nu pot produce nimic pentru oameni, decât show-uri şi sărăcie. Nu au nicio realizare ce o pot arăta oamenilor, iar asta poate fi demonstrat de la Sudul la Nordul Republicii. Nu există niciun proiect în niciun domeniu care l-au început şi îl implementează cu succes.

Ce de fapt au produs ei în timp, este preluarea schemelor, răfuiala politică, scumpirea vieţii oamenilor, punerea în funcţii cheie ale statului a tot felul de persoane loiale sau apropiate, verişori şi verişoare incomepetente fără concursuri publice, încheierea contractelor cu titlu secret în folosul lor şi nu al oamenilor”, a spus Ceban.

Potrivit lui Ceban, PAS a subjugat instituţiile statului, Procuratura, SIS, CNA, sistemul de justiţie, Teleradio Moldova, şi le folosesc ca instrumentariu de răzbunare.

„Zilnic, sute de oameni pleacă din Republica Moldova pentru totdeauna din cauza sărăciei şi satele rămân pustii, iar primarii aleşi de locuitori nu au pârghii să administreze nimic fără bani veniţi din buget. Pleacă familii, copii, tineri, specialiştii buni care s-au dezamăgit. Percheziţiile şi reţinerea de azi a fostului şef de stat pot doar să îngrijoreze oamenii, deoarece cu certitudine urmează noi scumpiri sau decizii distrugătoare, despre care ei cunosc şi prin astfel de acţiuni vor să aplaneze nemulţumirea oamenilor”, a afirmat primarul.

Ceban a declarat că „toate aceste fumigine sunt menite să acopere toate gafele şi incompetenţa lor, să-şi salveze propria „piele” pentru a sta cât mai mult la cârma statului.”

„Cel mai grav este că mecanismul de haos în tot sistemul de apărare a economiei ţării deja a fost declanşat, iar consecinţele vor fi dure pentru viaţa fiecărui cetăţean, dar şi dezvoltarea ţării”, a adăugat Ceban.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite