Ion Ceban: Chişinăul are nevoie de 150 de autobuze noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, declară că municipalitatea lucrează în prezent asupra suplinirii parcurilor de autobuze şi de troleibuze cu unităţi de transport noi. Edilul susţine că nu îşi doreşte o suplinire de 20-30 de unităţi, dar cu un număr mult mai mare şi promite că va face acest lucru anul curent, transmite IPN.

„Actualmente, municipiul are nevoie de 100-150 de autobuze noi. 100 de autobuze care se încadrează în parametrii de care are nevoie municipalitatea ar costa, în total, circa 380 de milioane de lei. De unde să luăm aceşti bani? Există câteva instrumente financiare: creditare pe termen îndelungat, proiecte investiţionale sau parteneriat cu unele organizaţii. În prezent, noi examinăm toate aceste trei posibilităţi”, a spus Ion Ceban în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Primarul susţine că suplinirea parcurilor de autobuze şi troleibuze este parte a sistemului complex de transport în baza căruia este definitivat şi conceptul parcărilor începând cu intrările în oraş şi terminând cu zonele centrale ale capitalei, inclusiv parcările supraetajate şi cele din interiorul curţilor.

De asemenea, primarul a menţionat că în prezent administratorii de maxi-taxi încearcă să obţină majorarea taxei pentru călătorie însă, spune edilul, ei nu vor obţine acest lucru. „Dacă vom discuta despre o oarecare majorare a tarifului, noi trebuie să discutăm doar despre microbuze noi, confortabile, care trebuie să lucreze împreună cu autobuzele şi troleibuzele şi conform tuturor normelor şi regulamentelor. Adică să ajungă până la punctul final al itinerarului şi să coincidă graficului stabilit”, a declarat edilul.

Potrivit lui, în prezent pe străzile Chişinăului circulă 682 de microbuze.

https://www.ipn.md/ro/ion-ceban-municipiul-are-nevoie-de-150-de-autobuze-7967_1071248.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite