Ion Ceban, către Andrei Năstase: „Dvs. vorbiţi de meritocraţie? Când aţi pus cumetrii dvs. şi cumetrii lui Cavcaliuc în funcţii înalte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbateri electorale cu scântei luni, 28 octombrie, la JurnalTV, între candidatul socialist la funcţia de primar de Chişinău, Ion Ceban, şi candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase. Cei doi şi-au adus mai multe acuzaţii reciproce. La un moment dat, Ion Ceban l-a acuzat pe Andrei Năstase că în perioada cât a fost la şefia MAI ar fi numit în funcţii înalte persoane fără organizarea concursurilor şi în baza relaţiilor de rudenie.

„Iată la Inspectoratul General de Poliţie, meritocratic, fără concurs, este numit în funcţia de conducător al acestei instituţii, Gheorghe Bălan, cumătrul dumneavoastră. Aţi recunoscut acest lucru. La Inspectoraul Naţional de Investigaţii este Baleca Vasile, care este verişor cu Gavriliţa Nicolae, care tot din suportul dumneavoastră se menţine în această funcţie, care este şef la investigarea fraudelor economice şi cumetrul lui Cavcaliuc, care la rândul său este finul lui Lilian Pascaru, care este şef la Direcţia combateri crime organizate. Dumenavoastră vorbiţi de meritocraţie? Când aţi pus cumetrii dumneavoastră şi cumetrii lui Cavcaliuc în funcţii înalte”, a afirmat Ion Ceban.

În replică, Andrei Năstase a spus: „În MAI sunt 16 mii de oameni. Nu cunosc cine e cumătrul unuia sau altuia. Am decis ca la funcţia de şef al Poliţiei să fie pus un om care în toată perioada în care a domnit aici Plahotniuc s-a bătut cu sistemul judecătoresc. numele acelui domn este Gheorghe Bălan. Gheorghe Bălan, pe perioada în care acest domn (Ion Ceban) îi făcea cafele lui Dodon şi lui Plahotniuc, suporta, era interceptat, era dat afara din sistem, pentru că lupta cu corupţia şi nedreptatea. Iată cum stau lucrurile. În rest, Baleca (...) nu l-am cunoscut decât la proteste şi chiar l-am şi huiduit oleacă. Vă rog, nu insinuaţi. Nu lansaţi în spaţiul public propagandă ieftină. Nu lansaţi fake news şi minciună”, a declarat Andrei Năstase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite