Ion Ceban acuză guvernarea PAS de iresponsabilitate: „Am impresia că cineva s-a ascuns în tufari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban

Primarul Chişinăului, Ion Ceban, continuă criticile la adresa actualei guvernări. Edilul a dat de înţeles că a rămas singur în lupta cu pandemia COVID-19 şi că nu este sprijinit de Guvernul Gavriliţa. În acest context, Ceban a acuzat guvernarea de iresponsabilitate, sublinind că „cineva s-a ascuns în tufari”.

Ion Ceban susţine că guvernarea nu vine cu soluţii în contextul luptei cu pandemia. Potrivit lui, anterior, când PAS se afla în opoziţiea, avea o mulţime de propuneri cu privire la gestionarea crizei provocate de pandemie, iar acum soluţiile s-au epuizat.

„Mă sufoc să tac şi să văd cum „oamenii buni” (n.r - slogan PAS) nu se descurcă. Am tot aşteptat că poate vor prinde la curaj, se vor maturiza, vor ieşi din zona de confort şi vor spune lucrurilor clar pe nume. Credeam că vor ieşi şi îşi vor asuma lucruri importante şi vitale pentru fiecare subiect. Am impresia că cineva s-a ascuns în tufari mâlc şi aşteaptă că poate cumva vor trece aceste crize sau că cineva va lua decizii în locul lor”, a declarat Ion Ceban luni, 25 octombrie, într-o conferinţă de presă.

Potrivit primarului, spitalele sunt pline cu pacienţi infectaţi cu COVID-19, iar municipalitatea riscă să nu mai facă faţă situaţiei.

„Cazurile de COVID-19 sunt în creştere alarmantă în R. Moldova, inclusiv în Chişinău. Dacă continuăm cu această cifră zilnică de îmbolnăviri - cu peste 2.500 de cazuri şi câte 40 decese pe zi, bolnavii vor sta pe coridoare ca să ajungă la salvare. Uitaţi-vă ce se întâmplă în regiune. Vreţi să ajungem la aşa situaţie? Când va trebui să ducem bolnavii în alte state?”, a spus Ceban.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite