Ion Ceban: În acest an vor apărea mai multe parcări în Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, anunţă că în acest an în municipiul Chişinău vor fi amenajate mai multe parcări. Edilul a evitat să răspundă clar câte parcări, unde şi când vor fi construite, dar a dat asigurări că va face publică această informaţie într-o lună, transmite IPN.

Parcările sunt conectate la sistemul de transport. „Am zis: când vorbim despre bandă dedicată, transport public, parcări, tichetare electronică – toate lucrurile trebuie privite în ansamblu. Acum lucrăm la conceptul acesta de parcări supraetajate, subterane, în curţile blocurilor de locuit, în perimetrul străzilor paralele celor magistrale”, a anunţat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public Moldova 1.

Potrivit lui Ion Ceban, parcări trebuie să apară la intrările în oraş astfel încât cetăţenii să meargă prin capitală cu transportul public şi pentru a nu aglomera oraşul. De asemenea, parcări trebuie construite în centrul urbei pentru că există un număr mare de maşini parcate haotic şi pentru care nu există reglementare în momentul de faţă.

De asemenea, Ion Ceban a anunţat că în capitală deja a început procesul de plombare a drumurilor cu asfalt rece, lucrări care sunt permise în timpul rece al anului. Totodată, în luna martie vor începe lucrările de acoperire cu asfalt cald. „Pe toate drumurile magistrale urmează să finalizăm plombările până la sfârşitul lunii februarie, după care începem cu asfaltul cald. Vom interveni şi în curţile blocurilor”, a continuat primarul.

Edilul a mai menţionat că urmează să fie definitivate lucrările pe străzile Ion Creangă, 31 August 1989 şi Tighina.

https://www.ipn.md/ro/ion-ceban-in-acest-an-vor-aparea-mai-multe-7967_1071175.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite