Iohannis: Nu cred că Igor Dodon poate să afecteze fundamental relaţia care există între România şi Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a afirmat marţi, 22 noiembrie, în cadrul vizitei sale la Iaşi, după dezbaterea „Noul Iaşi - pol major de dezvoltare a industriei IT din România”, că relaţiile între Republica Moldova şi România nu vor fi afectate de aspiraţiile proruse ale noului preşedinte ales al ţării, Igor Dodon.

„Nu cred că o anumită persoană, fie şi preşedintele, poate să afecteze fundamental relaţia care există între România şi Republica Moldova”, a menţionat Johannis, scrie rfi.ro 

Totodată, Klaus Iohannis menţionează că România va rămâne un partener strategic şi un partener foarte important pentru Republica Moldova. 

„Acest lucru ni-l dorim şi vrem să-l facem instituţional, adică să-i sprijinim şi pe ei să aibă instituţii puternice, să aibă o economie puternică. Pentru asta cu siguranţă este nevoie şi de aprofundarea schimburilor în zona educaţiei şi în zona culturii”, a subliniat preşedintele român.

De asemenea, acesta a mai adăugat că România are o relaţie istorică cu Moldova, relaţii economice şi culturale, ceea ce înseamnă că există premisele pentru o colaborare foarte bună între instituţii din România şi din Republica Moldova. 

„Sunt toate şansele ca pentru Republica Moldova economia să crească şi atunci moldovenii să simtă cu adevărat ce înseamnă apropierea de Europa”, a încheiat Iohannis.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite