Iohannis, dezamăgit de Guvernul de la Chişinău: Nu suntem convinşi că îşi propune obiectivul de integrare europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi, 16 ianuarie, în cadrul discursului pe care l-a susţinut la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, că parcursul european este singura şi cea mai sigură cale pentru Republica Moldova în vederea reformării profunde a instituţiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetăţenilor săi.

În acest context, preşedintele român a dat de înţeles că Bucureştiul este dezamăgit de Guvernul de la Chişinău, condus de premierul Ion Chicu.

„Din păcate, aşa cum am mai spus, nu suntem deloc convinşi că actualul guvern de la Chişinău îşi propune acest obiectiv (integrare europeană). De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetăţenilor, proiectele cu impact la nivel local şi proiectele de interconectare strategică”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a menţionat că România va relua cooperarea deplină cu Republica Moldova „doar atunci când vom vedea la nivel guvernamental acţiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiţia, administraţia şi combaterea corupţiei, de natură să asigure un parcurs democratic şi predictibilitate în plan intern şi extern”.

Amintim că actualul guvern de la Chişinău este condus de premierul Ion Chicu, persoană apropiată de Igor Dodon, după ce Guvernul Maiei Sandu a fost demis pe 12 noiembrie 2019 cu voturile deputaţilor din fracţiunea PSRM şi PDM, la doar cinci luni de la învestirea în funcţie. Moţiunea de cenzură a fost înregistrată de deputaţii PSRM, aflaţi în alianţă de guvernare cu Blocul ACUM, după ce Guvernul şi-a asumat răspunerea pentru modificarea Legii Procuraturii, aşa încât premierul să poată selecta candidaţii pentru funcţia de procuror general.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite