Instanţa a admis cererea ex-premierului Filat de sesizare a Curţii Constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, au admis cererea înaintată de avocaţii ex-premierului Vlad Filat privind sesizarea Curţii Constituţionale. Apărarea a solicitat clarificarea unor aspecte ce ţin de procedura de revizuire a procesului penal în care a fost condamnat fostul premier, transmite IPN.

După şedinţă, avocatul Victor Munteanu a declarat pentru presă că instanţa constituţională este solicitată să se expună dacă aceiaşi judecători care au participat la examinarea cauzei în fond pot sau nu să examineze cererea de revizuire.

Pe perioada în care judecătorii constituţionali urmează să examineze sesizarea, instanţa de judecată a dispus suspendarea examinării cererii de revizuire.

Vlad Filat a fost reţinut în octombrie 2015, fiind condamnat pe 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. În prezent îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Fostul premier este cercetat şi într-un alt dosar penal, pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Vlad Filat pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite