Inna Şupac: Dacă ideea supusă referendumului din 24 februarie va ajunge să fie implementată, va fortifica regimul autoritar din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supac

Dacă cele două întrebări supuse referendumului sin 24 februarie 2019 vor fi susţinute de către alegători şi dacă vor ajunge să fie aplicate în practică, atunci vor contribui la fortificarea regimului autoritar în Republica Moldova. Declaraţia aparţine deputatei comuniste Inna Şupac, preşedinta fracţiunii PCRM în Parlament, transmite IPN.

În opinia parlamentarei, la prima vedere, întrebările supuse referendumului par să fie pe placul cetăţenilor, dar că oamenii trebuie să înţeleagă că nu sunt clare condiţiile în care numărul deputaţilor s-ar putea reduce, şi, mai ales, în baza căror condiţii va fi retras mandatul unui parlamentar. „Primii pe lista excluderii vom fi noi, deputaţii fracţiunii comuniştilor, care am refuzat să trecem în Partidul Democrat. Şi ni se va spune: „Nu vreţi, nu avem nevoie de voi”. În al doilea rând, dar cine sunt cei care vor judeca? Cine va decide dacă activitatea deputatului corespunde sau nu corespunde?”, se întreabă Inna Şupac.

De asemenea, deputata susţine că participarea la referendum este un drept, dar nu o obligaţie a alegătorului. De aceea, PCRM îndeamnă cetăţenii ignore cele două buletine de vot care se referă la scrutinul refendar. „Noi îndemnăm oamenii să nu ia cele două buletine privind referendumul. În plus, să-i solicite membrului biroului electoral ca acesta să scrie în locul semnăturii o linie sau cuvântul „refuz” pentru ca să nu apară până în seară dorinţa de a pune semnătură în locul alegătorului”, a explicat parlamentara.

Comunista consideră că democraţii au contat pe referendum pentru a obţine mai multe voturi pe listele alegerilor parlamentare, contând pe faptul că oamenilor le va place ideea referendumului şi vor vota pentru candidaţii PDM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite