Iniţiativa tichetelor de masă, înregistrată în Parlament

Iniţiativa tichetelor de masă, înregistrată în Parlament

FOTO parlament.md

Proiectul de lege care prevede implementarea sistemului tichetelor de masă a fost înregistrat miercuri, 17 mai, în Parlament. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Şeful Legislativului a menţionat că s-a ţinut cont de propunerile din cadrul dezbaterilor cu mediul de afaceri, dar şi cu diferiţi experţi. Tichetele de masă vor fi oferite de către angajatori suplimentar la salariu, fără a diminua mărimea acestuia. 

Angajaţii le vor putea folosi la cantină, în magazine şi chiar la restaurante, însă doar pentru produsele alimentare. Tichetele sunt un supliment care nu se impozitează nici la capitolul contribuţii sociale, nici medicale şi nici impozit pe venit. Acestea reprezintă pentru angajatori o cheltuială deductibilă.

În opinia sa, acest proiect vine să încurajeze economia, dar şi să combată practica „salariilor în plic” şi evaziunea fiscală. Andrian Candu speră că proiectul va fi aprobat până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, iar din ianuarie 2018 angajaţii se vor bucura de acel adaos la salariu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: